001

Werking Waterontharder

Werking waterontharder: De systemen van ScaleControl,  behandelen het water door het induceren van magnetische en elektrische velden met een voortdurende veranderende frequentie binnen een geoptimaliseerde frequentieband….. Zo, dat is een hele mond vol, maar hoe voorkomt het systeem dan kalkaanslag en ketelsteen?

Werking waterontharder: Hoe voorkomt het systeem kalkaanslag en ketelsteen?

Zonder behandeling zijn kalk kristallen relatief groot en hebben een grillige en langwerpige structuur. Hierdoor kunnen deze kristallen zich makkelijk hechten aan alle soorten oppervlakken.  Gevolg: Hardnekkige kalkaanslag.

Het ScaleControl systeem beïnvloedt de eerste fase van kristalgroei in de bulk van het water,  hierdoor worden de kalkkristallen veel kleiner en krijgen een afgeronde vorm.   Deze kunnen zich niet meer hechten aan de wand van waterleidingen of andere oppervlakken. Dit hebben we hiernaast verduidelijkt met 2 foto’s. Een met de kalkstructuur van onbehandeld water en een foto met de kalkstructuur van behandeld water.

Kalkaanslag en ketelsteen op verwarmingselementen van wasmachines, vaatwassers, CV installaties, Quookers, douchekoppen, koffiemachines, stoomcabines, stoomovens, sauna’s etc. behoren nu tot het verleden.

Bijkomend voordeel: Aangezien er geen nieuwe kalklagen worden gevormd, zullen door de kracht van het behandelde stromende water ook oude kalklagen geleidelijk verdwijnen. Doordat deze kalkaanslag verdwijnt, bespaart u ook nog eens op de energie- en onderhoudskosten: Apparaten die aangesloten zijn op het waterleidingnetwerk,  werken zonder kalkaanslag veel efficiënter, waardoor u op onderhouds- en energiekosten bespaart.

Niet onbelangrijk: De drinkwaterkwaliteit blijft zoals deze door het drinkwaterbedrijf bedoeld is.

Het ScaleControl systeem werkt zonder chemische (kunst) hars toevoegingen en zouten.   Dit in tegenstelling tot de traditionele ontharders, die wij inmiddels tot de “oude technologie” rekenen. Deze traditionele ontharders, werken met behulp van een ionenwisselaar. Deze wisselt kalk- en magnesium ionen uit met natrium (=zout) ionen. Dit soort systemen plaatst men tussen de waterleiding.  De waterleiding wordt hiervoor doorgezaagd en aangepast. Ook lozen dit soort systemen zoutwater in het riool en gebruiken extra water om het systeem te spoelen. Worden dit soort systemen langere tijd niet gebruikt dan is er zelfs kans op bacterie groei in het systeem. Of dit allemaal wel zo goed en gezond is? Wij hebben daar zo onze eigen gedachte over.

Kalkaanslag voorkomen hoeft niet zo duur en ingewikkeld te zijn. De systemen van ScaleControl hebben dat inmiddels al bewezen.

Het water voelt zachter, smaakt lekkerder / zachter en er is minder zeep en wasmiddel nodig, zo vertellen onze klanten.

ScaleControl maakt gebruik van diverse Europese en Amerikaanse patenten

Kalk voor behandeling
Kalk onbehandeld, 2000x vergroot
kalk na behandeling 2000 maal vergroot
Kalk na behandeling, 2000x vergroot

KIWA rapport

KIWA is de overkoepelende organistatie voor waterleidingbedrijven. KIWA heeft een rapport gepubliceerd ( BTO 200-1). Hierin staat het onderzoek beschreven naar neveneffecten op drinkwater en drinkwaterleidingen, die electronische waterbehandelsystemen zouden kunnen hebben. Uit dit onderzoek is gebleken dat het drinkwater volkomen veilig blijft. KIWA maakt geen enkel bezwaar tegen het plaatsen van deze apparatuur.  Tegen de werking van de waterontharder maakt KIWA ook geen enkel bezwaar.

kiwa
0