001

Werking

Het elektronische gepatenteerde systeem van WaterQuality behandelt het water door het induceren van magnetische en elektrische velden met een continue veranderende frequentie binnen een geoptimaliseerde frequentieband. Tot zover de techniek, maar hoe voorkomt het systeem dan kalkaanslag en ketelsteen?

Hoe voorkomt het systeem kalkaanslag en ketelsteen?

Zonder behandeling zijn kalk kristallen relatief groot en hebben een grillige en langwerpige structuur. Hierdoor kunnen deze kristallen zich makkelijk hechten aan oppervlakten. Gevolg: Hardnekkige kalkaanslag.

Het WaterQuality systeem beïnvloedt de eerste fase van kristalgroei in de bulk van het water, hierdoor worden de kalkkristallen veel kleiner en krijgen een ronde vorm. Deze kunnen zich niet meer hechten aan de wand van waterleidingen of andere oppervlakken. Dit hebben we hiernaast verduidelijkt met 2 foto’s. Een met de kalkstructuur van onbehandeld water en een foto met de kalkstructuur van behandeld water.

Kalkaanslag en ketelsteen op verwarmingselementen van wasmachines, vaatwassers, CV installaties, Quookers, douchekoppen, koffiemachines, stoomcabines, stoomovens, sauna’s etc. behoren nu tot het verleden.

Bijkomend voordeel: Aangezien er geen nieuwe kalklagen worden gevormd, zullen door de kracht van het behandelde stromende water ook oude kalklagen geleidelijk verdwijnen. Doordat deze kalkaanslag verdwijnt, bespaart u ook nog eens op de energie- en onderhoudskosten: Apparaten die aangesloten zijn op het waterleidingnetwerk, werken zonder kalkaanslag veel efficiënter, waardoor u op onderhouds- en energiekosten bespaart.

Niet onbelangrijk: De drinkwaterkwaliteit blijft zoals deze door het drinkwaterbedrijf bedoeld is.

Het WaterQuality systeem werkt zonder chemische (kunst) hars toevoegingen en zouten. Dit in tegenstelling tot de traditionele ontharders, die wij inmiddels tot de “oude technologie” rekenen. Deze traditionele ontharders, werken met behulp van een ionenwisselaar. Deze wisselt kalk- en magnesium ionen uit met natrium (=zout) ionen. Dit soort systemen plaatst men tussen de waterleiding. De waterleiding wordt hiervoor doorgezaagd en aangepast. Ook lozen dit soort systemen vaak zout in het riool en gebruiken extra water om het systeem te spoelen. Worden dit soort systemen langere tijd niet gebruikt dan is er zelfs kans op bacterie groei in het systeem. Of dit allemaal wel zo goed en gezond is? Wij hebben daar zo onze eigen gedachte over.

Kalkaanslag voorkomen hoeft niet zo duur en ingewikkeld te zijn. De systemen van WaterQuality hebben dat inmiddels al bewezen.

Het water voelt zachter, smaakt lekkerder / zachter en er is minder zeep en wasmiddel nodig, zo vertellen onze klanten.

Patenten: Europees 03571092 / USA 5074998

Kalk voor behandeling
Kalk onbehandeld, 2000x vergroot
kalk na behandeling 2000 maal vergroot
Kalk na behandeling, 2000x vergroot

KIWA rapport

KIWA is de overkoepelende organistatie voor waterleidingbedrijven. KIWA heeft een rapport gepubliceerd ( BTO 200-1). Hierin staat het onderzoek beschreven naar neveneffecten op drinkwater en drinkwaterleidingen, die electronische waterbehandelsystemen zouden kunnen hebben. Uit dit onderzoek is gebleken dat het drinkwater volkomen veilig blijft. KIWA maakt dan ook geen enkel bezwaar tegen het plaatsen van deze apparatuur.

kiwa
0