horeca-water-breed2

Horeca en commerciële toepassingen

Heeft u last van kalkaanslag, of biofilm in uw leidingen?  dan is ScaleControl® het antwoord.

Kalkaanslag en biofilm voortaan met succes voorkomen in Horeca, bakkerijen, restaurants, bars, hotels, tandartsen, kapsalons, musea, sauna’s, wasserijen, ziekenhuizen, zwembaden etc? Voorkom onnodig onderhoud door het eenvoudig installeren van van een ScaleControl afgestemd op uw situtatie.

Voorkom extra energieverbruik door hard water.  Extra onderhoud is voortaan overbodig. Verleng de levensduur van de apparatuur. Bedrijven, gemeenten of instellingen staan onder toenemende druk om kosten te besparen en nog duurzamer, schoner en efficiënter te werken. ScaleControl levert een belangrijke bijdrage.

Door jarenlange ervaring in het behandelen van hard water problemen heeft ScaleControl de behandeling verder ontwikkeld en verfijnd. Bedrijven kunnen nu een schone, effectieve en milieu vriendelijke manier gebruiken voor het verwijderen of voorkomen van kalkneerslag. Ontwikkelingen in de elektronica heeft  ScaleControl in staat gesteld een systeem te ontwikkelen dat zo klein is dat het kan worden gemonteerd in kleine of normaal niet toegankelijke ruimten. De ScaleControl Pro series zijn spatwaterdicht doch kan ook worden geleverd in waterdichte uitvoeringen. De apparatuur kan worden gebruikt voor alle soorten materiaal. Sleutelen aan de waterleiding is niet nodig om het product te installeren. Simpel.

Verwarmingselementen, stoomgeneratoren, vaatwasmachines, wasmachines, bierleidingen, koffiezetapparaten, kranen, kraanfilters en douchekoppen worden beschermd door de behandeling.

Bent u werkzaam in een van onderstaande sectoren en heeft u last van kalkneerslag dan is ScaleControl Commercial het antwoord.

Bakkerijen, restaurants, bars, hotels*, tandartsen, kapsalons, musea, sauna’s, wasserijen, ziekenhuizen, zwembaden.

De voordelen van ScaleControl op een rijtje:

  • Verlenging van de levensduur van kostbare water verbruikende apparatuur
  • Lagere energierekeningen
  • Korte investeringsterugbetalingstermijn
  • Verminderde mechanische slijtage
  • Vriendelijk voor het milieu en ongevaarlijk in het gebruik.

Werking Commerciële toepassingen

Werkingsprincipe

Het belangrijkste effect van de behandeling is dat kleinere en veel meer kristallen worden gevormd in het water, met een afgeronde vorm. Deze zullen niet hechten aan pijpwanden. Het stromende water zal oude kalklagen geleidelijk doen verdwijnen.

Waar het water verdampt, zullen de kristallen achter blijven op het verdampingsoppervlak als zacht materiaal welke gemakkelijk te verwijderen is zonder gebruik van agressieve middelen.

De calcium carbonaat kristallen kunnen een afmeting hebben van 20 micron en zijn grillig gevormd.

De nieuw gevormde calcium carbonaat kristallen zijn veel kleiner (tot 2 micron) en hebben een afgeronde vorm zonder grillige randen.

0