001

Niet onbelangrijk: De drinkwaterkwaliteit blijft, zoals deze door het drinkwaterbedrijf bedoeld is.

Het WaterQuality systeem werkt zonder chemische (kunst) hars toevoegingen en zouten en is volkomen veilig in gebruik. Dit in tegenstelling tot de traditionele ontharders, die wij inmiddels tot de “oude technologie” rekenen. Deze traditionele ontharders, werken met behulp van een ionenwisselaar. Deze wisselt kalk- en magnesium ionen uit met natrium (=zout) ionen. Dit soort systemen plaatst men tussen de waterleiding. De waterleiding wordt hiervoor doorgezaagd en aangepast. Ook lozen dit soort systemen vaak zout in het riool en gebruiken extra water om het systeem te spoelen.

Worden dit soort systemen langere tijd niet gebruikt dan is er zelfs kans op bacterie groei in het systeem. Of dit allemaal wel zo goed en gezond is?… Wij hebben daar zo onze eigen gedachte over…..

Kalkaanslag voorkomen hoeft niet zo duur en ingewikkeld te zijn. De moderne systemen van WaterQuality hebben dat inmiddels al bewezen.

Het water voelt zachter, smaakt lekkerder / zachter en er is minder zeep en wasmiddel nodig, zo vertellen onze klanten.

oude technologie
Voorbeeld oude technologie

Veiligheid

KIWA is de overkoepelende organistatie voor waterleidingbedrijven. KIWA heeft een rapport gepubliceerd ( BTO 200-1). Hierin staat het onderzoek beschreven naar neveneffecten op drinkwater en drinkwaterleidingen, die electronische waterbehandelsystemen zouden kunnen hebben. Uit dit onderzoek is gebleken dat het drinkwater volkomen veilig blijft. KIWA maakt dan ook geen enkel bezwaar tegen het plaatsen van deze apparatuur.

kiwa
0